Hacosi

Resultaten tevredenheidsmeting Sociaal Wonendag 13 oktober 2019

Op zondag 13 oktober 2019 organiseerden we drie rondleidingen op de werf van het Hoogbouwplein ter gelegenheid van de Sociaal Wonendag. Achteraf vroegen we via een tevredenheidsmeting aan de deelnemers wat ze vonden van de rondleiding. Op deze pagina geven we een overzicht van de resultaten. We plaatsten eerder al een verslag met fotoreeks van de Sociaal Wonendag op onze website. De Sociaal Wonendag was een initiatief van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) en de Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen (VVH) om 100 jaar sociaal wonen te vieren.

 

21 personen ontvingen de tevredenheidsmeting over de Sociaal Wonendag per e-mail. 17 van hen vulden die online in (= 80,95%). 15 personen kregen de tevredenheidsmeting per brief. 7 van hen bezorgden ons het formulier ingevuld terug (= 46,67%). In totaal vulden 24 personen de tevredenheidsmeting in. Dat is 66,67% van het aantal mensen dat de tevredenheidsmeting kreeg toegestuurd.

                                                                   

Hoe beoordeelt u de rondleiding over het algemeen? Uitstekend 13%. Zeer goed 75%. Goed 8%. Redelijk 4%. Slecht 0%.               Hoe duidelijk was de uitleg van de architect tijdens de rondleiding? Buitengewoon duidelijk 12%. Zeer duidelijk 71%. Enigszins duidelijk 13%. Niet zo duidelijk 4%. Helemaal niet duidelijk 0%.

 

Wat vond u het beste onderdeel van de rondleiding? De uitleg van de architect 65%. De uitgehangen informatie 18%. Het uitzicht over Zelzate 17%.               Voldeed de rondleiding aan uw verwachtingen? Ja 87%. Nee 13%.

 

 

De Raad van Bestuur van 28 november 2019 keurde volgende verbeteracties goed naar aanleiding van deze tevredenheidsmeting.

 

  • Voor dit evenement was er een beperkte toegankelijkheid omdat de lift nog niet gebruikt mocht worden. Bij toekomstige communicatie zal in geval van beperkte toegankelijkheid dit nog duidelijker worden vermeld.
  • Bij de inhuldiging van de eerste fase in het voorjaar van 2020 organiseert cvba Wonen opnieuw een kijkmoment, in het kader van het EFRO-project. Daarover later meer. Gezien de positieve reacties bekijken wij ook voor andere projecten of rondleidingen voor het brede publiek nuttig kunnen zijn.

 

Het appartementsblok op het Hoogbouwplein wordt een bijna-energieneutraal (BEN) gebouw. Voor deze renovatie ontvangt cvba Wonen maximaal 653.492,91 euro subsidies van het Vlaamse EFRO-programma. EFRO staat voor het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Lees meer over het EFRO-project. In april 2020 kunnen de eerste bewoners verhuizen naar de nieuwe appartementen.

 

Logo EFRO en vlag Europese Unie